Elli

FELLWIND’S ELLINOORA

27.2.2019
Fellwind`s Celma – Pyypitäjän Aatos

Päädyimme uusimaan yhdistelmän Fellwind`s Celma – Pyypitäjän Aatos, koska ensimmäinen pentue oli niin pieni ja lisäksi olimme todella tykästyneet Dellan luonteeseen, sen varhaiskypsyyteen sekä maltillisuuteen lintutöissä.

Uusintapentueeseen syntyi kaksi urosta ja neljä narttua. Urokset erottuivat toisistaan selvän kokoeron vuoksi. Nartut olivat kooltaan tasaisempia, niiden erot tulivat selvimmin esille luonteissa. Kaksi nartuista oli selvästi rohkeampia sekä kovempia menemään. Ne olivat myös ne, jotka olivat toistuvasti karkuteillä piha-aitauksesta. Toinen niistä on Ellinoora, joka jäi meille itselle.

Elli on edelleenkin kova menemään. Sen hakuinto on tulinen. Joskus tuntuu, että sen pitää juosta vain juoksemisen ilosta. Talvisin tätä juoksemisen iloa pääsee toteuttamaan hieman eri tavalla hiihtäjän kanssa. Maisemat vaihtuvat äkkiä kun lähtee Ellin kanssa ladulle.

Linnuille Elli pääsi nuorena paljon Dellaa vähemmän. Metsästysmaastomme vaihtuivat pelloilta metsään asuinpaikkakunnan muututtua Ellin ollessa muutaman kuukauden ikäinen. Näin ollen peltolinnuilla ei ole tullut treenattua. Ensimmäinen hakuerä pellolla oli syksyn 2020 Kultamaljassa.

Kotioloissa Elli on kiltti ja ystävällinen koira, joka rakastaa lapsia yli kaiken.

Dellaa ja Ellinooraa yhdistää ääneen ”jutteleminen”. Tämä taipumus taitaa periytyä isän puolelta tai ainakaan muissa meidän koirissa sitä ei ole aiemmin esiintynyt…

Uusimmat artikkelit