Esittely

Ensimmäinen yhteinen koiramme on v. 1997 hankittu punainen irlanninsetteri Ängledals Fixa. Essi oli meille molemmille ensimmäinen kosketus seisoviin lintukoiriin. Kanakoiraharrastus vei meidät molemmat täysin mukanaan. Kokeissa tuli nähtyä muitakin englantilaisia kanakoirarotuja, mutta omaksi roduksemme valikoitui punainen irlanninsetteri.

Kennelnimi Fellwind`s meille myönnettiin v. 2001. Pentueita on ollut harvakseltaan, tähän mennessä vuosina 2003, 2006 ja 2010 ja 2017 ja 2019.

Kasvatuksessa haluamme kiinnittää erityistä huomiota koirien terveyteen sekä metsästysominaisuuksiin. Mielestämme ihanteellisinta on se, että koirassa yhdistyvät punaiselle setterille ominainen palavan tulinen metsästysinto ja hyvä linnunlöytökyky sekä samalla sopiva koulutuksen vastaanottavuus.

Tällä hetkellä punaturkkeja löytyy kotoa kolme. Omat metsästysmaamme koostuvat lähinnä metsämaastoista, mutta lisäksi metsästämme paljon myös pelloilla ja tuntureilla, onhan irlanninsetterin työskentely upeinta juuri avoimessa maastossa.

Uusimmat artikkelit